Bas draait Soul & Disco

Bas draait Soul & Disco

Al vanaf de vroege jaren ‘90 sta ik achter de draaitafels. Toen waren het voornamelijk school- en clubfeesten. Ondertussen zijn de schoolkantines en sporthallen ingeruild voor festivals, horecagelegenheden en bedrijfsrestaurants. Ook het draaien zelf is wezenlijk veranderd. Waar het ooit om populaire muziek vanaf CD ging draai ik nu uitsluitend nog maar 45’vinyl (dus geen stickies, telefoons of computers). Hierdoor is de kans groter dat je niet aan alle verzoekjes kan voldoen, maar ik ben er altijd fier op dat ik bijna geen verzoekjes krijg. Op een volle dansvloer na het grootste compliment dat ik kan krijgen.

Natuurlijk staan alle platen uit de disco top-100 op 45’vinyl voor je klaar. Maar ook een guilty pleasure op zijn tijd en de wat obscuurdere italodisco schuw ik niet. Ik ga ook graag richting de soul- en funkhoek. Deze is wat minder bekend, maar o zo lekker. Het zit hem voor mij niet in de populariteit van de muziek, maar in de dansbaarheid.

Het woord disco zegt als het goed is al genoeg. Het draait voor mij uiteindelijk maar om één ding: dat men heerlijk vrij en ongegeneerd mag dansen. Ben je van de funky-moves? Geweldig! Doen je voeten meer dan je hoofd aan kan? Top! Vind je het fijner om rustig tappend met de linkervoet of knikkend met je hoofd de avond door te komen? Doen! Zolang je je maar niet geremd voelt om te bewegen zoals jij dat fijn vindt. En bewegen zal je!

Heb je zin in een feestje waar gedanst wordt op de lekkerste soul & disco plaatjes? Neem contact op en Bas draait en hij zet ze voor je op.

Voorwaarden / Benodigdheden

  • Bas maakt gebruik van eigen backline (draaitafels, mengpaneel, bekabeling naar versterker);
  • Bas maakt gebruik van eigen front of house tot 150 personen bij binnen locaties (versterking);
  • Bas heeft een standaard groep van 220-230 volt/16 ampère nodig bij een standaard optreden tot 150 personen. Aansluiting aangrenzend aan de speelplek;
  • Bas neemt zelf geen podiumverlichting mee (dat kan wel op afspraak);
  • Bij buitenlocaties en/of zalen met meer dan 150 personen overleggen we samen de wensen en mogelijkheden;
  • Bas heeft een minimale speelplek van 5m2 nodig van minimaal 2m breed;
  • In overleg kan Bas ook op apparatuur en met versterking van de opdrachtgever/uitbater draaien.